luni, 10 ianuarie 2011

3 semne rele...

Se zice că vineri sunt 3 ceasuri rele, sau marţi sau naiba ştie. Se mai zice că 13 e cu ghinion, că trebuie să faci 3 paşi înapoi dacă iţi trece o pisică neagră prin faţă şi alte chestii de genu' pe care nu dau doi bani.
Cert e că astăzi am dat peste trei lucruri care au reuşit să mă dea peste cap, să'mi strice ziua, să-mi întunece gândurile.
Cele 3 semne rele, aşa cum le-am numit, au reuşit să readucă în mine sentimentul de care mă temeam cel mai tare. Amintirea Ei.
Întâi o poză a Ei, pe care am văzut-o intâmplător într-un folder prăfuit pe unde foarte rar îmi bag nasul; apoi nişte frunze uscate pe care le-am cules împreună toamna trecută, găsite tot întâmplător când căutam colecţia mea de monede( pe care vreau să o dăruiesc unui prieten ) şi mai apoi când dau să-mi verific mailul....SURPRIZĂ...văd un mail de la Ea (nu "ne-am mai conversat" pe messenger sau mail de mult timp, ba mai mult, nu mai e loc nici de bună ziua de la o vreme ). Am făcut ochii mari şi m-am mai uitat o dată. Da, era de la Ea. Dar nu un mail în care să-mi dea o noutate, ci un mail din ăla tipic să donezi sânge nu ştiu cui, că suferă de nu ştiu ce boală şi să nu şterg mailul, că nu ştiu ce nenorocire mă aşteaptă. Ce altă nenorocire mai mare, decât să-mi amintesc de Ea. Îmi zic, deh, o fi uitat să mă deselecteze din grupul celor cărora le-a trimis mesajul.

Ştiu că nu mai trebuie să simt nimic când o văd şi recunosc că timp de câteva luni am reuşit să o ţin la distanţă de mine şi nu am văzut-o, dar asta doar în speranţa uitării. Din păcate cred că am greşit, pentru că acum, revăzându-o mi-am dat seama că nu totul era uitat,nu toate sentimentele erau moarte excluzând cea de dezămagire ea fiind cea care mă menţine pe o linie plană, nelăsându-mă să decad către ea, cel mai temut viciu al meu.Culmea e că îmi dau seama că trebuie să uit tot ce a fost bun şi tot ce a fost rău,tot ce ne-a legat; să şterg cumva tot ce pot simţi pentru Ea, dar cum, când dau peste lucruri,obiecte, obiceiuri care cândva ne legau.
Încep să cred că cineva,undeva,cumva, complotează împotriva mea.
Şi tocmai acum, când am decis să plec...

2 comentarii:

  1. nu poti sa uiti. nici lucrurile bune nici cele rele, caci de-aia avem memorie.
    insa poti sa nu le mai pui la suflet si sa nu-ti mai pese de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. E greu sa uiti o iubire, si mai greu este sa incerci sa stergi amintirile care te leaga de ea, dar despartirea nu e un capat de lume, pt ca timpul o sa te ajute sa o uiti. Trebuie doar sa ai rabdare. :)

    RăspundețiȘtergere