sâmbătă, 2 aprilie 2011

Ganduri intr-o oglinda sparta...

      Nu, n'am sa va povestesc despre cartea lui Octavian Paler, "Autoportret intr-o oglinda sparta", nici n'am sa dau citate de-a lui.
       In capul listei "not to do" pe podium s'ar afla faptul ca nu imi place sa ma barbieresc. Si tocmai asta am facut acum cateva clipe, inainte de a ma apuca sa scriu pe blog.  Mi-am spus ca e mai bine sa ies in curte,pentru ca e soare inca, acolo unde pe un perete al casei sta atarnata o oglinda sparta, un termometru si o "chestie" cu un mesaj : "be an angel, don't smoke". E opera lui fratemiu. Nu,nu, fratemiu nu e tigan si nici nu fumeaza, doar ca ii plac "chestiile". Sa le atarne prin tot locul.
       Si in timpul "operatiunii" asteia, mi'au trecut prin minte tot felul de chestii. Auzisem niste pustani care se dadeau cu scuterele pe strada, faceau galagie,injurau si alte chestii care imi distrageau atentia de la barbierit. Parca era mai bine in baie, chiar daca e rece si e lumina proasta. Si ma gandeam la cum eram eu acum cativa ani. N-aveam scuter, nici telefon mobil. De injurat nu injuram, pentru ca imi era rusine de vecini si pentru ca ma jucam cu prieteni, nu cu "draci". Eram veseli, respectuosi si stiam sa ne bucuram de copilarie.Aveam jocurile noastre. Doamne, cat de bine era.
       Acum, privindu-ma in oglinda, vedeam ceva ce nu imi placea. Vedeam un om matur, un barbat, cu barba nerasa de o saptamana,cu ganduri aiurea, invidios pe pustanii de afara, invidios pe el, ca si'a pierdut copilaria prea devreme, ca nu si'a pastrat prietenii din copilarie, ca nu mai are timp sa se joace, ca e obligat sa isi ia viata prea in serios. Am insa timp sa scriu pe blog, sa imi cante Eric Clapton, sa vad ca pe Realitatea se vorbeste despre recesiune si criza, pe HBO e "In deriva". In deriva sunt si eu, sau sunt derivat dintr'un Cubulet. Patratel e numele meu, pentru ca am colturi. 
      Din nou nu-mi vad rostul, din nou am ganduri aiurea, din nou caut,dar nu gasesc,din nou imi pun intrebari tampite, din nou sunt nemultumit.
      Ce trebuie sa schimb ? Ce caut ? Ce vreau ? 
      Unde'mi esti sa ma rotunjesti (wow, fac rime), unde'mi esti ? M'am saturat sa fiu Patratel. Vreau sa fiu Cerculet, sa pot sa ma rostogolesc printre, fara sa fiu observat.

      P.S.: Am sa sparg oglinda aia de tot sau am sa o vopsesc.

7 comentarii:

  1. "Din nou nu-mi vad rostul, din nou am ganduri aiurea, din nou caut,dar nu gasesc,din nou imi pun intrebari tampite, din nou sunt nemultumit.
    Ce trebuie sa schimb ? Ce caut ? Ce vreau?"

    Cuvintele astea parca sunt scrise de mine. Raspunsurile inca le mai caut. Eu ma bazez mereu ca, poate "maine" o sa le gaseasc, ca ele vin din senin.
    Si uneori sa stii ca a si functionat. Am gasit unele (altele decat cele pe care le astept acum) in cele mai ciudate locuri, la care nu m-as fi gandit niciodata si-n momente banale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place frati-tu, aşa fac şi eu. Îmi lipesc mesaje vesele peste tot.
    Lasă oglinda, ai amintiri în ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Ana : Eu caut mereu raspunsuri, dar ma lovesc de alte si alte intrebari. Probabil cand voi gasi ceea ce caut, am sa incetez sa imi mai pun intrebari..."stupide".
    Mersi de vizita.

    @ Bianca Dobrescu : Ok, ok, las oglinda,nu o sparg doar pentru ca zice-se ca aduce nu stiu cati ani de ghinion, dar sa stii ca am sa o vopsesc, iar atunci cand vreau sa ma privesc in ea am sa scrijelesc o bucatica mica de vopsea cu unghia.

    RăspundețiȘtergere
  4. hei patratzelule! te-ai actualizat frumos.

    RăspundețiȘtergere