sâmbătă, 19 martie 2011

Aiurea....

Mda, totul e aiurea, dar absolut totul. Sau poate sunt doar eu aiurea şi totul e normal. Sunt frustrat, deprimat, obosit şi cu gândurile aiurea. Chiar acum când scriu, la radio cânta "Celelalte cuvinte - Dacă vrei "....


Dacă vrei privirea să-mi las în podea 
Calcă peste ea, calcă peste ea. 
Dacă vrei de tine să simt că-s robit, 
Lasă-mă uimit, lasă-mă uimit. 

Dacă vrei cu tine lumina s-o împart, 
Lasă-mă să ard, lasă-mă să ard. 
Dacă tot ce-i dus vrei din urmă s-ajung, 
Lasă-mă să curg, lasă-mă să curg. 

Dacă vrei să ştii ce-am în suflet şï-n gând, 
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt, 
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt, 
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt...



         Atunci când scriu, tac. Când sunt deprimat, obosit, supărat,nervos şi naiba mai ştie cum sunt, tac sau scriu pe blog , sau ascult muzică. Alifantis, Iris, Zoia Alecu, Alexandrina, mă duc într-o lume doar a mea, în care mă adâncesc şi nu las pe nimeni să pătrundă. De ce nu pot zâmbi ? Am şi răspunsul. De prost. Îmi vine să-mi închid telefoanele şi să nu le mai deschid. Să pierd cele cinşpe mii de milioane de minute şi să nu-mi pese, ca altădată,când aveam cu cine să le vorbesc. Aş intra pe "mess", dar de teama că ar putea fi şi ea, prefer să nu. Sa stau invizibil ? Poate intră Dee Deee. Cu ea aş putea vorbi. Ea m-ar înţelege ? Da. Cred că ea m-ar intelege, chiar dacă eu nu mă înţeleg. Voi mă înţelgeţi ? De ce vă spun vouă toate astea ? De unii m-am apropiat mult, poate prea mult. M-am deschis atât cât credeam că e necesar.Nu îmi place ca cineva să ştie totul despre mine din gura mea, să mă descopere. Doar aşa îmi poate fi tovarăş. Ştiu că unii mă cred tâmpit, dar nu-mi pasă.Ăsta-s eu şi n-am ce-i face, altul ca mine mama nu mai face. Mă bucură că am fost, sunt şi voi fi sincer. Nu îmi place să port mască. 
           Mă enervează că am pus telefonul să mă trezească la ora 7 pentru că trebuia să plec undeva, dar pentru că ploua, s-a contramandat, dar nu l-am auzit şi a sunat atât de mult, încât a venit mama să îl oprească şi să mă trezească. Şi pentru că ploua, mi-am zis să mai stau in pat, că doar sâmbăta îmi permit să fac asta, în restul zilelor trezindu-mă la ora 6 fix. Dar bineinţeles că nu. Vecinul săpa naiba ştie ce cu excavatorul şi chiar dacă termopanele's nemţeşti...no effect. Nu ştiu cum a trecut timpul de la 7 până la 11:30, dar ştiu că am binevoit să mă ridic din pat pentru a o duce pe mama la piaţă. Asta a fost o bucurie. Că o pot duce pe mama, că eram cu ea in maşina şi cu fratele, că nu era aglomerat (de obicei în Arad e un infern să mergi pe centru,sâmbăta dimineaţa) , că nici urmă de ploaie, doar câţiva nori, pe o jumătate de cer.
         Iubesc să fiu cu familia şi să gonesc cu maşina prin oraş. 
         Urăsc că am un crater într-o măsea şi mi-au intrat alune din batonul de ciocolată. 
         Iubesc că îmi cânta "Naţional FM". 
         Urăsc că nu o pot suna să îi spun tot ce simt.
         Iubesc că sora îmi povesteşte despre visurile ei.
         Urăsc să mă lovească vreo depresie şi să nu ştiu să scap de ea.


         Dar de ce depresie, acum când ar trebui să mă bucur de primăvară, să mă bucur că i-am arătat că nu sunt laş, să mă bucur că mama e sănătoasă, să mă bucur că am un job bun şi că săptămâna viitoare merg în delegaţie, să mă bucur de sticla de Pepsi care mă aşteaptă îmbietor să o deschid, să ma bucur de viaţă...
         Când viaţa îţî dă o mie de motive pentru a plânge, caută o mie şi una motive să zâmbeşti.
            

26 de comentarii:

  1. Hey, capul sus.
    Îţi e teamă, dar să nu-ţi fie, sun-o acum, nu-ţi rata şansa, trăieşte ca şi cum ar fi ultima zi, (by the way-vreau să-ţi ştiu numele, îmi place să accentuez bine-prenumele- persoanelor!:D când spun ceva). Uite, dacă diseară adormi şi gata, cum ai fi vrut să fie ziua de astăzi? Vrei să rămâi împânzit de regrete? Nu uita, viaţa nu e urâtă, nu e un dar, e un împrumut, de care să te bucuri, un împrumut limitat. Dacă tu ţi-l petreci ascuns, posomorât, uiţi că există şi tot frumosu ăla..

    RăspundețiȘtergere
  2. Waiii ce design draaaagutz, imi place postareaaaaaaa :x:x:x

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat...ai o mie de motive sa zambesti, desi uneori pur si simplu ai nevoie sa te inchizi in lumea ta si sa iti asculti tacerea sau muzica ta preferata(in cazul meu profm love) Iar cand te loveste vreo depresiune( asa imi place mie sa o numesc)asculta melodia la care apelez eu in vremuri de astea grele http://www.youtube.com/watch?v=8JjVPiDLdH4

    P.S. asculta hara-aiurea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Bianca Dobrescu : nu am nici un motiv sa o sun si chiar de as avea, nu as faceo si nu vorbim aici despre oroglii. Valentin ma cheama. in mare parte iti dau dreptate, am multe lucruri in viata pentru care sa ma bucur, doar ca uneori mi-e greu sa le vad. cred ca si tu, de fapt noi toti avem momente cand suntem nemultumiti de una, de alta si avem o cadere, doua,trei...si singuri ne ridicam...si singuri ne spunem ca o luam de la capat si ca trebuie sa schimbam pe alocuri una-alta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ C.L.Meu : mersi! esti o dulce, dar deja stiai asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ zbor de fluture: greu cu "depresiunile" astea. daca ma lovesc acum, cand sunt tanar, ce voi face mai tarziu, cand vor aparea adevaratele probleme. multumesc pentru "dedicatiune". nu credeam ca asculti Guns'n'Roses.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Bianca Dobrescu : bun si comentariul asta. un zambet. cert e ca nu-mi explic cum si de ce, dar m-ai facut si pe mine sa zambesc. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai tarziu, cand o te loveasca vreo "depresiune", te astept la casa pe care o sa o am eu la mare, acolo unde o sa stau si o sa scriu romanul meu, sa te scot din tristete. Aaa...si da, ascult Guns and Roses muuult, e una din trupele mele favorite.
    P.S. sunt multe lucruri pe care nu le stii despre mine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Andreea : mai tarziu, cand nu o sa ma mai loveasca nici o "depresiune", am sa te astept eu la cabana mea din padure, sa imi citesti romanul tau, in timp ce eu pregatesc ceaiul de scortisoara. Ma bucur ca iti place Guns'N Roses.tu ti-ai facut o idee cam ce muzica ascult, ca am vazut ca ai aruncat un ochi pe celalalt blog.
    P.S. : cu miere si lamaie ?...ceaiul

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai cu paradise city pe fundal şi multe zâmbete, că-mi place bloguă ăsta, şi cu o briză călduţă !:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, am vazut ca asculti muzica buna si m-a bucurat asta. Eu nu as putea trai fara muzica mea...Pana sa imi scriu romanul trebuie sa scriu o carte de povesti, la care am inceput deja, mai ales de cand nascocesc tot felul de aventuri sa le atrag atentia copilasilor pe care ii invat engleza.
    P.S. 1 buna ideea cu cabana, dar tot o sa fiu trista uneori.
    P.S. 2 Vreau muuulta miere :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Pacatoasa: traiesc iubind, urind....P.S : eu nu te urasc
    @ Bianca Dobrescu : mda, ploaia ma tine in casa. zambesc ca mi-am reparat singur conserva asta de calculator, ca altfel ar fi trebuit sa...sa...sa dorm ?

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Andreea : hai sa alungam tristetea din lume, hai sa zambim mereu.
    P.S.1 : sper ca povestile tale nu au personaje negative :)
    P.S.2 : si eu beau ceaiul cu multa miere dar si cu o felie, doua, de lamaie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vrei tu sa o alungam...??Dar eu nu cred ca pot...pentru asta ar trebui sa stau mereu la mare, doar asa as putea zambi mereu mereu.
    P.S.1 pana acum am facut-o pe baba Dochia putin rea pt ca monstruletii mei mici m-au pus sa le spun povestea de 5 ori, una dupa alta.
    P.S.2 pun la bataie o budinca de ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Andreea : Atunci la mare sa fie. Nu stii ca cel mai bun accesoriu al unei femei e zambetul ? Deci zambeste mereu. :)
    P.S. 1 : si zmeul ? sau povestile tale sunt fara zmei ?
    P.S. 2 : daca e facuta de tine, ma bag si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  16. O sa incerc...dar am si zile de tristete maxima. Eh, nu se poate sa fie totul perfect. :)
    P.S.1 O sa scriu si povesti cu zmei, trebuie sa existe si ei, si balaurul cu 5 capete, toata familia :))
    P.S.2 Da, e facuta de mine :)am ajuns la performanta de a pregati budinca :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Andreea : Mie imi plac cele cu printi, printese, zane, fara personaje negative.
    Vorba lui Chilian : "cand tu razi, ingerii rad, e soare"
    Copiilor carora le citesti povestile, prietenilor, chiar si zmeului i-ai putea zambi, poate l-ai imbuna putin.

    RăspundețiȘtergere
  18. :D (ăsta-i un rânjet d-ăla ce evidenţiază caninii)

    RăspundețiȘtergere
  19. Bampiroooooo :) ( asta e un zambet din ala de iti ridica colturile buzelor, astfel incat sa nu ti se vada dintii)

    RăspundețiȘtergere
  20. :) pai asta fac, le zambesc, mai ales cu ochii. :) e randul tau sa zambesti :p

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba da, am vazut un patratel zambind :)

    RăspundețiȘtergere