duminică, 20 martie 2011

Despre dragoste...

Cred că dragostea ne ridică în propriii noștri ochi. Și cât de mult ai vrea să fii așa cum te vede celălalt! Ai dori, și chiar încerci, să micșorezi distanța dintre ceea ce știi că ești în realitate și ceea ce intuiești că vede în tine cel pe care-l iubești. 
(Autoportret într-o oglindă spartă – Octavian Paler)

10 comentarii:

  1. Dragostea ne face mai fraieri:D stiu eu:))

    RăspundețiȘtergere
  2. C.L.Meu, daca e o dragoste neimpartasita, poate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Să-ţi spun ce este dragostea adevărată. E credinţă oarbă, umilinţă fără preget, supunere desăvârşită, încredere şi dăruire împotriva ta însuţi, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îţi dai inima şi sufletul întreg celui care ţi le va zdrobi.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ NimenDeNicaieri : si daca ti le va zdrobi, mai esti dispus sa le dai ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Paler e undeva pe aproape de adevar. Am simtit de multe ori ca ma plac pe mine in ochii celui care ma iubeste si am incercat sa fiu cu adevarat cum ma vedea, imi placea de mine in oglinda celui cu care eram.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Sa fii capabil sa te arunci in intuneric fara sa stii ce vei gasi acolo, iar daca vei gasi durere, sa nu acuzi intunericul."

    Iti asumi riscul...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Un Trup : si totusi, erai tu, incercand sa te faci placuta celui cu care erai ? erai falsa, prefacuta ? doar pentru a nu-l indeparta, doar pentru a-l tine aproape ? sau erai naturala ? de ce te vedea altfel ? se spune ca cine te iubeste, te iubeste asa cum esti, nu ? nu te ingradeste. ce iti schimba ? sufetul ? infatisarea trupeasca ?...iar filozofez, fir'as...al popii

    RăspundețiȘtergere
  8. @ NimeniDeNicaieri : nu ma mai avant, am aripile frante. pana ma dreg, prefer sa fiu las.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ideia e ca...orice lucru bun sau rau vine si pleaca intr-o clipa!

    RăspundețiȘtergere